Drink better - drink responsibly

Altia inngår samarbeid med det norske destilleriet Kimerud

Fra 15. januar vil Altia Norge representere Kimerud destilleri med følgende produkter på det norske markedet: Kimerud Gin, Kimerud Wild Grade Gin, Håvaldsen Triple Cask Aquavit, Kimerud Raspberry Elixir og Kimerud Hillside Aged Gin.

Les mer

Nyheter i Januar

Her får du en oversikt over nyhetene som ble lansert i januar på Vinmonopolet.

Les mer

Akevitt under samme tak

O.P. Anderson Distillery åpnet i fjor og nå produseres alle Altias akevitter under samme tak. I den anledning har vi tatt en prat med Aquavit Master Blender Jonas Odland hos Altia og stilt ham noen spørsmål.
Les mer

Julie Chéné Nyheim hos Altia Norge har blitt Master of Wine

Julie Chéné Nyheim MW ble den 4. september i år medlem av den eksklusive klubben av 369 Masters of Wine i verden. Julie er nå én av 5 Masters of Wine i Norge, og også den andre franske kvinnelige MW i verden. Master of Wine (MW) er den mest anerkjente tittelen du kan oppnå innen vinens verden.

Les mer

Druetyper i vin

Totalt finnes det over 10 000 ulike sorter druer som benyttes i vinproduksjon. Her finner du en oversikt over de mest vanlige. Vi deler druene inn i grønne, som benyttes i produksjon av hvite viner, og blå druer, som benyttes i produksjon av røde viner. Les mer

Amerikansk Whiskey

Bourbon er kanskje den mest kjente typen av amerikansk whiskey og fikk navnet sitt fra det fylket i Kentucky hvor den først ble produsert, men i dag kan bourbon produseres hvor som helst i USA. Flere av de mest utbredte typene er såkalte straight whiskey, det vil si at den må bestå av 51-80 prosent av en bestemt type av korn og være lagret i nye forkullede eikefat i minst to år. Les mer