Altia inngår samarbeid med det norske destilleriet Kimerud

Fra 15. januar vil Altia Norge representere Kimerud destilleri med følgende produkter på det norske markedet: Kimerud Gin, Kimerud Wild Grade Gin og Håvaldsen Triple Cask Aquavit som alle har mottatt internasjonale utmerkelser, samt likøren Kimerud Raspberry Elixir. I tillegg lanseres nå Kimerud Hillside Aged Gin som er lagret på blant annet gamle sherryfat og franske eikefat som har inneholdt Håvaldsen akevitt.

Det som startet som en hobby for Ståle Johnsen i Kimerud har nå utviklet seg til å bli et levebrød. Etter å ha jobbet med urtebrennevin på hobbybasis siden 2007, kjøpte han og familien idylliske Kimerud gård i Lier i 2013 for å kunne bygge et destilleri. På Kimerud kunne familien selv begynne å dyrke mange av de urtene som brukes i produktene. Mye av kunnskapen om urter har Ståle fått fra sin svigerfar som har jobbet med urtebrennevin i flere tiår. I 2014 begynte Ståle å destillere Gin som senere har mottatt flere internasjonale utmerkelser og videre har det blitt produksjon av både bringebærlikør og akevitt på gården. For å kunne konsentrere seg mer om innovasjon og produksjon ønsker Ståle nå å inngå et samarbeid med en partner som kan bidra med større distribusjon og alt det praktiske.

«Grunnen til at jeg kontaktet Altia er at de har et kjent navn i bransjen og har distribusjon gjennom både Vinmonopolet og et landsdekkende salgsapparat for Horeca», sier gründer Ståle Johnsen i Kimerud. «Altia er store i Norden og siden vi satser mye internasjonalt kan det være muligheter på sikt til å starte opp i flere land. Jeg fikk også et veldig godt førsteinntrykk etter vårt første møte, noe som bare ble forsterket etterhvert som jeg traff flere i Altia-teamet. Det ser ut til å være ett godt miljø med mange hyggelige mennesker og jeg gleder meg til å starte samarbeidet» sier Ståle.

 «Vi er glade for at Kimerud har valgt Altia som en samarbeidspartner for videre vekst», sier Administrerende direktør i Altia, Frode Hellmann. «Ståle Johnsen i Kimerud har gjort en formidabel jobb så langt og vi synes det er verdifullt å kunne bidra til at en lokal produsent får større distribusjon og et erfarent team i ryggen. Produktene er et spennende tilskudd til vår portefølje og passer godt inn i vår strategi som blant annet omhandler nordisk innovasjon og drikkevarer med premium kvalitet.»

Les hele pressemeldingen her